Objave

Prikaz objav, dodanih na november, 2023

Četrtek 30.11.2023

Slika
  Danes smo se nekateri zadnjic odpravili na delo v podjetja. Po koncu dela smo si skuhali kosilo in odpravili v center mesta. Ko smo prišli iz centra smo se še malo podružili in odšli spat.

sreda 29.11.2023

Slika
 Danes sem kot ponavadi odšel v službo. Ko sem prišli domov smo naredili mesni sir v žemlji. Po kosilu smo odšli na glavni trg se sprehajat. Na koncu smo odšli še v mcdonalds.

torek 28.11.2023

Vstal sem kot ponavadi in odšel v službo. Po napornem delu sem prišel domov in si naredil kosilo. Potem sem pa igral video igre s prijatelji iz Slovenije. Zvečer smo gledali ligo prvakov v nogometu.  

ponedeljek 27.11.2023

 Pa se je začel zadnji teden na Dunaju. Ker je kolega zbolel je bilo malo več dela ampak sem srečen da se s sodelavci dobro razumemo . Tako je čas zelo hitro minil. Popoldne smo še pojedli kosilo in se zadnjič odpravili v špecerijo.

nedelja 26.11.2023

Slika
  Zadnjo nedeljo na Dunaju smo se po kratki noči z okrnjeno ekipo odpravili v Schmetterlinghaus in si tam ogledali različne vrste čudovitih metuljev. Nato se odpravili do Schonbrunn-ske palače na obrobju mesta. Po zanimivem ogledu notranjosti smo se sprehodili še na bližnji hrib in od tam občudovali razgled na Dunaj. Ko smo prišli domov smo si pripravili topel obrok in se pripravili na zadnji teden mobilnosti. 

sobota 25.11.2023

Slika
  Zjutraj sem ostal prvi  in odšel na kratek tek. Jutro je bilo mrzlo in vetrovno, med tekom pa je celo začelo snežiti in ni prenehalo do opoldneva. Okoli enajste ure smo se odpravili v akvarij, ker smo, ne boste verjeli, gledali ribe in morske živali. Tam smo bili do treh in potem odšli na kosilo. Zvečer smo pekli palačinke.

petek 24.11.2023

  Danes smo bili nekateri prosti in smo malo dlje časa spali, da smo dočakali svoje sošolce, ko smo jih dočakali smo pogledali grozljivko. Nato smo se odpravili v glasbeni muzej. Dan smo zaključili z druženjem.

četrtek 23.11.2023

Slika
 Danes sem se odpravil v službo, kjer sem iz lesa sestavljal ogrodje za paleto, kjer so nato postavili izdelke. Ko smo prišli domov smo spekli mesni sir. Nato smo popili še čaj. Nato sem odšel trenirat na zunanji fitnes.

sreda 22.11.2023

Slika
  Danes sem vstal kot ponavadi in odšel v službo. V službi sem naredil lesen pokrov in pomagal najt i napako na stroju. Ko sem prišel domov sem za kosilo naredil piščančja bedra in riž. Zvečer pa smo se odpravili na božični trg na pijačo.

torek 21.11.2023

 Danes sem kot ponavadi odšel v službo, kjer sem delal v skladišču. Delo je bilo zelo raznoliko. Ko sem prišel domov smo šli še v trgovino po jajca za omleto in perutničke za jutri. Ko smo pojedli smo odšli na zunanji fitnes, kjer smo malo potrenirali, Na koncu večera sem pogledal še film.

ponedeljek 20.11.2023

  Po zanimivem vikendu je tukaj spet ponedeljek. Kot običajno smo se zjutraj zbudili in odšli vsak v svojo službo. Danes sem pomagal v skladišču, moj nadrejeni pa me je prijetno presenetil, saj mi je kupil jutranjo kavo. Ko smo prišli domov smo se odpravili v trgovino, saj smo čez vikend porabili skoraj vse zaloge. Zvečer smo si ogledali napeto nogometno tekmo med Slovenijo in Kazahstanom.

nedelja 19.11.2023

Slika
Zjutaj smo se poskušali čim hitreje pripraviti, saj smo imeli v planu naporen dan. Najprej smo se odpravili v tehniški muzej. Po približno dveh urah smo odšli domov, da smo naredili kosilo. Po hitrem počitku in kosilo smo pa še odšli v prirodoslovni muzej. In to je bilo vse, kar smo danes nared ili.

sobota 18.11.2023

Slika
 Danes smo se zjutraj malo kasneje zbudili in si vzeli čas, da smo se uredili. Nato smo se odpravili v Vienna time travel in si ogledali zgodovino Dunaja. Odšli smo domov in se doma sprostili in se družili.

petek 17.11.2023

Slika
 Danes sem se zbudil ob 5.30h in se odpravil v službo. Danes sem delal na napravi, ki je izrezovala in štancala. Končal sem 15.30h in se odpravil v stanovanje. Za kosilo smo jedli pire krompir in zrezke v smetanovi omaki. Za sladico smo jedli tiramisu, ki smo ga naredili. 

Četrtek 16.11.2023

Slika
  Zbudil sem se ob 7 in odšel v službo. Danes sem z sodelavcem nastavil nova orodja na cnc stroj. Ko sem prišel domov, smo imeli za kosilo steake in riž. Zvečer pa smo praznovali Gregorjev rojstni dan

sreda 15.11.2023

  Sredina tedna je vedno taka zanimiva. Toliko si že v tednu da že duhaš vikend ampak si še toliko na začetku da veš da je ta še daleč. Po jutranji rutini odpravljanja in opravljanja poklicev je bil čas za kosilo. Kasneje smo improvizirali fitnes, odkrili smo točko za vadbo na prostem.

torek 14.11.2023

Slika
  Danes smo se zgodaj zjutraj odpravili vsak na svoje delovno mesto. Na poti sem si kupil čokoladni rogljiček da sem potešil jutranjo lakoto saj v apartmaju nimam časa zajtrkovati. V službi sem najprej pomagal v skladišču pri pakiranju naročil, po malici pa so me poslali pomagat mojim sodelavcem pri sestavi nekih kosev. Popoldne, ko smo prišli domov smo se najprej odpravili v trgovino saj so nam zaloge hrane skoraj pošle. Proti večeru pa smo se odpravili na že božični Dunaj in čeprav je malo deževalo smo se imeli super.

ponedeljek 13.11.2023

Slika
  Teden se je začel. Zbudil sem se kot ponavadi in sicer ob uri ko bi moral še trdno spati. Po hitrem zajtrku sem se odpravil na delo. Na delu ni bilo nič posebnega, malo sem pomagal pri varjenju in potem sem barval ograjo. Po službi sem se hitro odpravil domov, da sem skuhal kosilo. Za kosilo oziroma večerjo smo imeli pohančke in krompir. Ko smo pojedli kosilo smo malo počili, potem pa sem odšel na kratek tek. In to je bilo vse kar se je ta kratek in deževni dan zgodilo.

nedelja 12.11.2023

Slika
  Danes smo se zjutraj malo kasneje zbudili in pojedli zajtrk. Za zajtrkom smo se kmalu odpravili v center mesta in si ogledali katakombe in oba dva stolpa cerkve sv.Štefana, za tem je sledilo kosilo in malo športnih dejavnosti.

sobota 11.11.2023

Slika
 Danes smo pojedli zajtrk in se  odpravili v schonbrunn-ski živalski vrt. Videli smo veliko živali. Med njimi tudi pingvine, severnega medveda, veliko ptic in kuščarjev. Ravno, ko smo končali z ogledom je začelo malo deževati zato smo se hitro odpravili na podzemno železnico do trgovina Ikea, kjer smo morali kupiti pekač za lazanjo. V Ikei smo pojedli tudi hotdog in se odpravili proti stanovanju, kjer smo šli še v trgovino po sestavine. Pojedli smo lazanjo in nato na xboxu igrali Fifo. 

petek 10.11.2023

Slika
 Zbudil sem kot običajno ob šestih zjutraj in se odpravil na delovno mesto. Tam sem pomagal delat luknje na stroju in barvat kovino. Popoldne smo šli na kosilo in si ogledali umetnostno galerijo Albertino. Proti večeru smo se odpravili na božični market in potem domov.

četrtek 9.11.2023

Slika
 Končno četrtek. Ker je že skoraj konec tedna smo že vsi utrujeni in je zato zjutraj tudi težko vstajati, kave se pa večini ne da kuhati. Na srečo vsi pridemo na delo točni in praksa se začne… Po mučnih 9 urah na delovnem mestu se začne dirka za kosilo. Nekateri na popotovanje po trgovinah, drugi pa na delo v kuhinjo. Po kosilu smo zmenjeni za kulturni obisk Albertine. Zaradi zapore na cesti nas tramvaj odpelje na narobno postajo, zato moramo še malo hoditi. Po prihodu do tja pa ugotovimo da je ob 7 že zaprta. Potem se odločimo, nekateri za obisk preznanega McDonaldsa, drugi pa Cafe Alt Wien. Kasneje sledi še ogled že praznično okrašenega Stefansplatza. Prav lepo zgleda z vsemi temi lučkami.

sreda 8.11.2023

Slika
  Danes smo kot običajno zgodaj zjutraj zapustili apartma in se odpravili na delovno mesto. Tam sem pomagal tamkajšnjemu uslužbencu na brusilnem stroju. Ko smo prišli domov smo si s skupnimi močmi skuhali pravo italijansko pojedino - makarone z omako in pico. Proti večeru smo se odpravili na tek po mestu. Na cilju smo dobili nepričakovano družbo in njimi odigrali še malo košarke. 

Torek 7.11. 2023

Slika
  Zbudil sem se šele ob sedmih zjutraj, ker sem danes delal na terenu, kar pomeni da sem moral biti v centru Dunaja ob osmih. Do službe sem se peljal z podzemno in tramvajem, na poti do postaje pa sem se še ustavil v pekarni, kjer sem kupil makovo pecivo za malico. Na terenu smo smo pred kavarno Wheel postavljali nov vhod. Vhod je sestavljen iz rdečih vrat, dveh vitrin in nadstreška. Po osmih urah pomaganja pri montaži sem odšel domov. Doma sem hitro začel hitro kuhati. Za kosilo smo imeli pečeno vratovino in popečen krompir. Kasneje smo pomili in se pogovarjali o našem dnevu. Zvečer pa sem še odšel na kratek tek do Stephansplats-a in potem z podzemno nazaj.

ponedeljek 6.11.2023

Slika
Danes smo se zjutraj 6.15 vsi skupaj odpravili na prakso. V podjetjih so nas lepo sprejeli in nam na hitro razkazali naše delovno mesto. Nato pa smo, kar začeli z delom. Po koncu dela smo si v stanovanju pripravili kosilo in si se malo pogledali mesto.

nedelja 5.11.2023

Slika
 Prvi dan smo smo začeli z avtobusom iz Ljubljane, ki nas je popeljal do Dunaja. Pot je minila hitro. Na Dunaju smo si ogledali podzemno železnico in kupili karte. Kasneje smo odšli do apartmajev, kjer bomo živeli. Nato smo si s profesorjema ogledali mestni trg. Vrnili smo se z podzemno železnico, saj živimo le 10 minut od postaje. Skuhali smo večerjo in se odpravili spat.